COCOSTAR KEK
COCOSTAR KEK İCİN MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt veya sut
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım cay kaşığı karbonat uzerine yarım limon suyu
kek fırından cıkınca ıslatmak icin 1 cay bardağı sut
COCOSTAR KEK KREMASI İCİN:
yarım litre sut
6 corba kaşığı irmik
1 cay bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tereyağ (6070 g kadar)
COCOSTAR KEK UZERİ İCİN :
1 paket bitter cikolata (80 g)
2 yemek kaşığı cokokrem
imagescocostarkeknasilyapilirharikabirtarif5ad3da7b141c9
COCOSTAR KEK YAPILIŞI:
Oncelikle yumurta ve şeker 5 dakika cırpılır ,yoğurt,kakao ve yağ eklenip cırpılır un ,kabartma tozu ,karbonat (uzerine yarım limon suyu sıkılır) konur ve karıştırılır Yağlanmış orta boy dikdortgen borcama dokulup 170 derecede pişirilirFırından cıkınca uzerine soğuk sut kaşık kaşık gezdirilir
Kek pişerken sut ve irmik ocağa konarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir kaynayınca şeker konur 12 dakika kaynatılıp ocaktan alınırTereyağ ve hindistan cevizi eklenir yağ eriyene kadar karıştırılır
Kek ılıyınca uzerine krema duzgunce yerleştirilir(kıvamı biraz koyu oluyor kekin uzerine kaşık kaşık paylaştırıp duzeltin)
Cikolatayı ve cokokrem beraber benmari usulu eritip kremanın uzerine yayın ve biraz soğuyunca catalla şekil yapın dolapta bir sure dinlendirip servis yapın (ben akşamdan yaptım )ertesı gun mısafırıne daha bır guzel tad alıyor
AFİYET OLSUN
COCOSTAR KEK İCİN MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt veya sut
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım cay kaşığı karbonat uzerine yarım limon suyu
kek fırından cıkınca ıslatmak icin 1 cay bardağı sut
COCOSTAR KEK KREMASI İCİN:
yarım litre sut
6 corba kaşığı irmik
1 cay bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tereyağ (6070 g kadar)
COCOSTAR KEK UZERİ İCİN :
1 paket bitter cikolata (80 g)
2 yemek kaşığı cokokrem
imagescocostarkeknasilyapilirharikabirtarif5ad3da7b141c9
COCOSTAR KEK YAPILIŞI:
Oncelikle yumurta ve şeker 5 dakika cırpılır ,yoğurt,kakao ve yağ eklenip cırpılır un ,kabartma tozu ,karbonat (uzerine yarım limon suyu sıkılır) konur ve karıştırılır Yağlanmış orta boy dikdortgen borcama dokulup 170 derecede pişirilirFırından cıkınca uzerine soğuk sut kaşık kaşık gezdirilir
Kek pişerken sut ve irmik ocağa konarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir kaynayınca şeker konur 12 dakika kaynatılıp ocaktan alınırTereyağ ve hindistan cevizi eklenir yağ eriyene kadar karıştırılır
Kek ılıyınca uzerine krema duzgunce yerleştirilir(kıvamı biraz koyu oluyor kekin uzerine kaşık kaşık paylaştırıp duzeltin)
Cikolatayı ve cokokrem beraber benmari usulu eritip kremanın uzerine yayın ve biraz soğuyunca catalla şekil yapın dolapta bir sure dinlendirip servis yapın (ben akşamdan yaptım )ertesı gun mısafırıne daha bır guzel tad alıyor
AFİYET OLSUN