
Cocostar Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Kurabiye için;
- 125 gram margarin ya da tereyağ ( Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı su
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı süt
Cocostar Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tatlımızı yapmaya şerbetten başlayalım. Zira soğuk olması gerekiyor ???? bir tencereye suyu ve şekeri alıp kaynatalım.
- Kaynama başladıktan 4 5 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Kurabiye hamurunu başlamadan iç dolgusunu hazırlayalım. Verilen bütün malzemeyi karıştırıp küçük toplar yapalım bir köşede kalsın ❤
- Gelelim kurabiye hamurumuza;Şeker, sıvı yağ ve yumurtayı bir tel çırpıcıyla karıştıralım.
- Daha sonra üzerine yumuşamış margarini ya da tereyağını alalım.
- Öteki materyalleri de ekleyip karıştıralım.
- En son unu denetimli biçimde ekleyelim. Kullandığınız una nazaran ölçü değişebilir.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde koparıp elimizle açalım.
- İçerisine hazırladığımız hindistan cevizi toplarımızdan koyalım ve kapatalım. Bu formda bütün hamuru yapalım.
- Daha sonra evvelden ısıtılmış 180°c fırında 25 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra soğuyan şerbetimize teker teker koyup 5 saniye kadar beklettikten sonra bir borcama alalım.
- Servis ederken üzerine hindistan cevizi ya da fıstık ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun ❤????.