
Cocostar Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
- Yarım Türk kahvesi fincanı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağından az eksik un
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Cocostar Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Hamuru için bütün gereçleri yoğurun, kulak göğsü kıvamında bir hamur olsun.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde modüllere ayırın.
- İç materyallerini de yoğurup, ayırıp yuvarlayın.
- Sonra hamurların içini oyup, top halindeki hindistan cevizini yerleştirip hamuru kapatın. (ben iki çeşit yaptım hem yuvarlak hem uzunlamasına).
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Şerbeti için, bi kapta sütün içine şekeri koyun, şeker eriyene kadar kaşıkla karıştırın. (ama süt soğuk olsun).
- Kurabiyeler fırından çıkınca çabucak soğuk şerbetin içine atın, 1 dakika sonra çıkartın yumuşasın, şerbeti çeksin.
Afiyet olsun????????.