
Cocostar Pasta Tam Ölçü Enfes Lezzet Kesinlikle Deneyin Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı un (elenmiş)
- 2 yemek kaşığı kakao (elenmiş)
- 1 paket vanilya (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu (elenmiş)
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı soğuk süt
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 ml sıvı krema
- 2 paket kare sütlü çikolata 1 paket bitter çikolata
- 1 paket kare beyaz çikolata
- Bir iki damla sıvı yağ
Cocostar Pasta Tam Ölçü Enfes Lezzet Kesinlikle Deneyin Tanımı Yapılışı
- Öncelikle krem şantiyi hazırlayın 1 paket krem şantiye 1, 5 çay bardağı soğuk süt ekleyerek kıvam alana kadar mikserle çırpın.
- Kek için öncelikle kelepçeli kalıbınızın (26cm) alt kısmına pişirme kağıdını koyun ve dışarıda kalan kısmını makas yardımı ile kesin.
- Yumurta ve şekeri beyaz olana kadar güzelce çırpın.
- Çırptıktan sonra sütü ekleyerek biraz daha çırpın.
- Eleyerek un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve güzelce çırpın.
- Kek harcını kelepçeli kalıbımıza dökelim .
- 170° fırında 25-30 dakika kadar pişirin (benim fırınımda 25 dakika da pişti).
- Kürdan testiyle denetim edin kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Kekimiz piştikten sonra yarım saat kadar soğumaya bırakıyoruz şayet kekimiz soğudu ise öncelikle kelepçeli kalıptan ayırıp altında ki yağlı kağıdı çıkartıyoruz (sonradan çıkartması oldukça güç olur diye bu süreci yapıyoruz) kağıdı çıkarttıktan sonra kelepçeli kalıba keki tekrar yerleştiriyoruz.
- Krem şantimizi dolaptan çıkarıp üzerine 1, 5 su bardağı hindistan cevizini ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini dökerek güzelce birbirine yediriyoruz.
- 1, 5 su bardağı süt ile kekimizi güzelce ıslatıyoruz.
- Ganaj için öncelikle sıvı kremayı kaynayacak dereceye gelene kadar pişiriyoruz.
- Kaynamasına yakın ocaktan alıp 2 paket sütlü çikolatayı ve bitter çikolatayı içine atarak eritiyoruz .
- Çikolatalar eridikten sonra ganajı soğumaya bırakıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz hindistan cevizli krem şantimizi kekimizin üzerine düz olacak biçimde yayıyoruz.
- Ganajımız uygunca soğuduğunda ise kekimizin üzerine döküyoruz ve 4 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- 4 saatin sonunda benmari metodu beyaz çikolatayı eritiyoruz.
- Eridiğinde içine bir kaç damla sıvı yağ ekliyoruz. ( sıvı yağ hem kıvamını hem parlaklığını güzelleştiriyor) sıkma torbasına aktararak istediğimiz şekili verip süslüyoruz. Ben ileri geri sağ sol hareketler ile süsledim.