Cocostar Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 ml sıvı krema
- 160 gram çikolata (100 gram sütlü çikolata, 60 gram bitter çikolata)
Cocostar Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel keki yapalım yumurta ve şekeri 5 dakika uygunca çırpalım un hariç tüm gereçleri koyup çırpalım.
- En son un ek edelim yavaş yavaş ek ederek çırpalım yağlı kağıt kelepçeli kalıba döküp 170 derece fırında 20-25 dakika pişirelim kürdan testi yapalım pişince fırından alıp soğumaya bırakalım uygunca soğusun. 1 bardak sütümüzle keki ıslatalım.
- Süt ve kremşanti uygunca çırpalım kıvamı olunca üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizi koyup kaşıkla karıştıralım. Kekin üzerine döküp güzelce yaydıralım.
- En son benmari metodu çikolatamızı eritelim sıvı kremayı cezveye koyun kaynama noktasına gelirken ocağı kapatalım çikolataları atalım içine uygunca karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Az ılımış formda sosumuzu hindistan cevizin üzerine dökelim buzdolabında 4 saat dinlendirip kalıptan dikkatli çıkaralım.
- Üzerini beyaz çikolata sos ile süsleyip üzerine de toz antep fıstık serpelim hafif hoş pasta oldu tavsiye ederim biz çok beğendik şimdiden deneyeceklere afiyet olsun????????.