
Cocostar Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un +1 yemek kaşığı
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı çikolatalı dondurma sosu
- Yoksada olur
- 1 çay bardağı süt
- 2,5 hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 100 gr bitter çikolata
- 100 gr çikolata
- 200 ml krema
Cocostar Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kekimizi hazırlıyoruz.
- Yumurta, süt ve şekeri çırpıp kalan gereçleri ek ediyoruz düzgünce karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş 26 cnm lik kalıba döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz .
- Pişen keki soğuduktan sonra sütü üzerine yavaş yavaş her yerine döküyoruz ve krem şantiyi hazırlıyoruz.
- Tarife nazaran evvel süt ile düzgünce kıvam alana dek çırpıyoruz.
- Daha sonra hindistan cevizi ve pudra şekerini ilave edip karıştırıyoruz.
- Çikolata ganajı için kremayı kaynamadan sıcak olunca ocaktan alıp çikolataların üzerine döküp topaklanma kalmayana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimizin üzerine evvel hindistan karışımlı kremayı döküp düzgünce düzleyip daha sonra çikolatasını döküyoruz.
- Yavaşça üzerini isteğe nazaran süsleme yapıp 3 -4 adet buz dolabında bekletip servis yapıyoruz afiyet olsun ????.