Cocostar Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin
- ️2 yumurta
- ️1 çay bardağı şeker
- ️1 çay bardağı süt
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️2 yemek kaşığı kakao
- ️1 paket vanilya şekeri
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- ️ 1 paket kremşanti
- ️ 1 su bardağı süt
- ️ 2 su bardağı hindistan cevizi
- ️ 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- ️ 200 ml sıvı krema
- ️ 200 gram çikolata ( 50 gram bitter çikolata kullandım)
Cocostar Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak keki için yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Akabinde öteki materyaller sırasıyla eklenir.
- 26 cm çapındaki kalıbımızın altını yağlı kağıt ile kaplıyoruz. Kek hamurunu döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Ganaji için çikolataları küçük küçük doğrayıp üzerine sıcak kremayı döküyoruz. Çikolataların uygunca erimesini sağlıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.
- Kreması için kremşantiyi ve pudra şekerini süt ile katılaşana kadar çırpıyoruz. Hindistan cevizini de ekleyip karıştırıyoruz.
- Kekimiz soğuduktan sonra tekrar kalıba alıyoruz, yarım bardak süt ile ıslatıyoruz, üzerine cocostar harcını yayıyoruz, onun üzerinede ganaji döküyoruz.
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendiriyoruz. Dileğe nazaran süsleyebilirsiniz????????.