Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı sıcak su
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1-1,5 su bardağı süt
- 1 poşet krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 200ml krema
- 120 gram çikolata(yarı yarıya sutlu bitter karışık kullanabilirsiniz)
Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bu tarif için 24 cm kelepçeli kalıp kullandım.
- Kek için yumurta ve şekeri iyice beyazlayana kadar çırpalım.
- Ardından sıcak su ilave edip yine çırpalım.
- Sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.
- Alttan üste doğru spatulayla karıştıralım.
- 180 derece 25 -30 dk kadar pişirelim. Daha kısa yada daha uzun olabilir fırın değişikliğine göre.
- Ardından soğuması için kenara alalım iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
- Bu arada cocostar kısmı için hindistan cevizi ve soğuk sütü çırpalım.
- Eritilmiş tereyağını da ilave edip tekrar çırpalım.
- Bu arada iyice çırpma işlemi yapalım şanti kabarana kadar.
- Ardından pudra şekeri ve hindistan cevizinide döküp karıştıralım.
- Bu arada ganajı hazırlayalım. Kaynama noktasına gelen kremaya çikolataları ekleyip eritelim kenara alalım.
- Soğuyan kekimizi süt ile ıslatalım yaklaşık 1,5su bardağı süt yeterli geliyor daha ıslak severler için.
- Ardından cocostar kısmınıda üzerine döküp yayalım.
- En sonra ganajı dökelim.
- Bu kısımlarda çemberde yapıyoruz bu işlemleri.
- Bir kaç saat hatta 1 gece dolapta kalırsa çok daha güzel olur.
- Çemberden çıkarıp servis yapabilirsiniz.
Cocostar Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı