Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
- 2 poşet krem şanti
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 200 ml krema (1 paket)
- 80 gram sütlü çikolata
- 80 gram bitter çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yaş pasta tadında yedikçe yediren lezzet harikası bir pasta.
- Öncelikle yumurta ve şekerimizi 5-6 dk boyunca çırpalım.
- Önce sütü ve kakaoyu, daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım ve yağlanmış borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra kekimizin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyip yaklaşık 10-15 dk sonra kurdan ile delikler açalım ve 2 bardak sütümüzü her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Kremamız için sütü ve kremşantimizi iyice koyulaşana kadar çırpalım, daha sonra pudra şekeri ve hindistan cevizini de ekleyip tekrar çırpalım.
- Soğumuş olan kekimizin üzerine bir güzel yayalım ve buzdolabına kaldıralım.
- Çikolata sosumuz için kremamızı küçük bir sos tenceresine alıp ocakta ısıtıp ocaktan alalım ve üzerine parça parça kopardığımız çikolata parçalarını atıp eriyene kadar karıştıralım, kremanın sıcaklığı yetecektir erimeleri için.
- Daha sonra sosumuzu hiç bekletmeden pastamızın her tarafına gelecek şekilde dökelim ve pastamızı 2-3 saat buzdolabında bekletelim ve servis ederken istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.