Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- Çikolata sosu
- Süt
Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıdımız ile kaplayalım.
- Çırpma kabımıza yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpalım.
- 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra un, kakao ,vanilya ve kabartma tozumuza ekleyelim.
- Bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım kek hamurumuzu kelepçeli kalıbıza dökelim .
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırınızda yarım saat pişirelim.
- Pişen kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakılım.
- O sırada üzerini hazırlayalım krem şantimizi sütle koyulaşıncaya denk karıştıralım .
- Ardından hindistan cevizimizi ve pudra şekerinide ekleyelim ve bir birine geçene kadar karıştıralım bunuda beklemeye alalım.
- Sonrasında üzeri için çikolata sosumuzu sütle pişirelim bunuda soğumaya alalım.
- Soğuyan kekimize kürdan yardıyla delikler delelim ve üzerine sütümüzü her yeri ıslanacak şekilde ıslatalım .
- Ardında krem şantili karışımımızı koyalım ve üzerini düzleyelim sonrasında iyice soğuyan çikolata sosumuzuda dökelim.
- 5 saat kadar dinlendirelim buzdolabında.
- Buzdolaptan çıkan cocostarımıza istediğiniz şekli verelim ve servise hazır.
Cocostar Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı