
Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 2 kutu kremşanti
- 2 su bardağı süt
- 3.5 su bardağı hindistan cevizi
- 3,5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3.5 yemek kaşığı kakao
- 3.5 yemek kaşığı nişasta
- Beyaz çikolata
- Nero bisküvi
- Hindistan cevizi topları
- Çilek
- Kivi
Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şeker ile yumurtayı mikserle köpürsene kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt, kakao, vanilya, un, kabartma tozu sırasıyla ekleyip karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip, kekimizi kaba dağıtıyoruz.
- 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Kek pişerken 2 paket kremşantiyi çırpıyoruz hindistan cevizini ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra çikolata sosunu hazırlıyoruz süt, kakao, şeker, nişasta tencereye ekliyoruz kaynanana kadar karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz keki fırında.
- Çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra kelepçeli kalıptan çıkartıp alt tabanından ayırıyoruz servis tabağına kelepçeyi alt tabanı olmadan yerleştiriyoruz.
- Keki yerleştirip sütle ıslatıyoruz kek soğuduktan sonra kremşanti eşit şekilde dağıtıyoruz en sona soğuyan çikolata sosunu eşit şekilde dağıtıp streçleyip dolaba kaldırıyoruz ben geceden yaptım dolapta dinlendirdin siz bir kaç saat dinlendirin.
- Dolaptan çıkardıktan sonra kelepçeyi çıkartıp, süslemeyi yapıyoruz. Üstüne beyaz çikolata sosu gezidiriyoruz kenarlarını antep fıstığı ile süslüyoruz.
- Pastanın yanlarına nero büskivi ile yapıştırdım üstüne çilek bisküvi ve hindistan topları çilek kivi ile süsledim ……. Afiyet olsun ????????.