teknolojiuzmani
FD Üye
Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı kakao
- Bir çimdik tuz
- 2 paket sıvı krema yada kremşanti
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 100 gr bitter çikolata
- 50 gr sütlü çikolata
- 200 gr sıvı krema
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek gereçleri çırpılır, altına yağlı kağıt koyduğumuz kelepçeli kalıba boşaltılır.
- 180 derecede 20-25 dakika kürdan testini geçene kadar pişirilir.
- Fırından alınan kek soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra bıçak yardımıyla kek ikiye kesilir.
- Kreması için; sıvı krema içerisine pudra şekeri eklenerek katı kıvam alana kadar çırpılır.
- Sonrasında hindistan cevizi eklenir ve spatula yardımıyla karıştırılır.
- İlk kek modülü tekrar kelepçeli kalıba alınır yarım çay bardağı süt ile kek ıslatılır.
- Kremanın yarısı kekin üstüne yayılır.
- Sonrasında öteki kek modülü eklenir tekrar yarım çay bardağı süt ile ıslatılır.
- Kalan krema kekin üstüne sürülür.
- Ganaj için krema ve çikolata bir tencereye alınır kısık ateşte çikolata eriyip kremaya yeterlice karışana kadar eritilir. Fokur fokur kaynatılmaz.
- Daha sonra krema sürdüğümüz kekin üzerine dökülür ve düzgünce soğuması için bir gece buzdolabında bekletilir.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı