Cocostar Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı süt
- 3,5 yemek kaşığı şeker
- 2,5 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- Yarım paket kremşanti
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Cocostar Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
- Sonra kalan materyallerimizin hepsini ekleyip mikserle çırpalım.
- Tart kalıbımızı yağlayıp unladıktan sonra hamurumuzu dökelim.
- Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar denetimli pişirelim.
- Kekimiz pişerken tencereye sütü, şekeri ve unu kaynayana kadar pişirelim.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp vanilya,kremşanti,hindistan cevizi ve tereyağınıda ekleyerek mikserle çırpalım.
- Sıcaklığı çıkan kekimizi zıt çevirip kalıbından çıkarıp üzerine sütü her tarafına döküp ıslatalım.
- Ilıyan kremamızıda kekimizin çukur kısmına döküp hindistan cevizini üzerine her tarafı kapanana kadar dökelim.
- Buzdolabında soğuyana kadar bekletttikten sonra servise hazır.