Cocostar Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kakaolu bisküvi (2paket)
- 125 gram tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı süt (Daha yumuşak olması için)
- 2 paket krem şanti / 2 su bardağı süt şanti için
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 200 gram sıvı krema (1paket)
- 2 paket çikolata (sütlü ve bitter)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
- 1 çay bardağı süt
Cocostar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba herkese ???? Öncelikle tarifi kelepçeli kalıpta yaparsanız daha güzel olur. Önce tereyağı eritin.
- Bisküvileri robottan incecik çekip tereyağını ve sütünü döküp güzelce karıştırıp kelepçeli kalıba dökün ve bir kaşık veya bardağın tersiyle kalıbın tabanına güzelce bastırarak yayın ve buzdolabına kaldırın.
- Alt taban dolapta dinlenirken; Kremasını çırpın pudra şekeri, süt ve kremşantiyi geniş bir kapta güzelce çırpın ve hindistan cevizini ekleyip spatula veya kaşık ile karıştırın.
- Kremayı kelepçeli kalıba döküp güzelce yayın ve tekrar buzdolabına kaldırın.
- Bu arada ganajı hazırlayın. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın ve çikolataları içine atıp bir spatula ile karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
- Çikolatalar eriyip krema ile özleşince ılımaya bırakın ganajı arada bir karıştırın.
- Ilıyan ganajı kremşantinin üzerine dökünce tekrar buzdolabına kaldırın bir gece bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.