Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cocuğu Olmayan Veya Evlenmek İsteyen Veya Herhangi Bir Dileği Olanlar Ne Yapmalıdır?

Cocuğu Olmayan Veya Evlenmek İsteyen Veya Herhangi Bir Dileği Olanlar Ne Yapmalıdır?
0
106

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Cocuğu olmayan nasıl dua etmelidir

Cocuğu olmayan veya evlenmek isteyenler veya herhangi bir dileği olanlar şunları yapmalıdır:
1 İstiğfar okumalı (Malım cok, ama cocuğum olmuyor Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini soyledi O da gunde 700 defa istiğfar okurdu Nihayet on cocuğu oldu Hasanı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, cocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu Hepsine de istiğfar etmesini soyledi Sebebi sorulunca, Kuranı kerimden uc ayeti kerime okudu Meali şoyle:
(Cok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gokten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin icin bahceler, ırmaklar versin) Nuh 1012

Cocuklarını idarede sıkıntı ceken bir sahabiye Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben gunde yuz defa istiğfar ederim) buyurdu İstiğfar edileceği zaman yuz defa (Estağfirullah min kulli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huvel hayyel kayyume ve etubu ileyh) demeli ve manasını duşunerek soylemeli

Manası şoyledir:
(Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allaha istiğfar eder ve gunahlarıma pişman olup Ona sığınırım) Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezeli ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir

2 Dileğine kavuşmak icin, iki rekat namaz kılıp, sevabını Silsilei aliyye denilen alimlerin ruhuna hediye etmeli, bunların hurmeti icin diye dua etmeli Mesela, “Ya Rabbi, hayırlı bir cocuk nasip eyle diye dua edip, “Bu duamı silsilei aliyye buyukleri hurmetine kabul eyle demeli (Mekatibi şerife)

Sabah ve yatsı namazından sonra silsilei aliyyenin isimlerini, sonra Fatiha okuyarak ruhlarına gonderip, onları vesile ederek yapılan dua kabul olur Tecrube edilmiştir

Ali Ramiteni hazretleri buyurdu ki:
(Gunah işlememiş bir dil ile dua ediniz ki, kabul olsun!) Yani, Huda dostlarının huzurunda tevazu eyleyiniz, yalvarınız da, sizin icin dua etsinler İstigase, yani bir Veliye tevessul de, bu demektir
İsa aleyhisselama gelip derler ki, dua ediyorsunuz, devasız hastalıklar iyi oluyor Hangi duayı okuyorsunuz, bize de soyler misiniz? İsa aleyhisselam da onlara okuduğu duayı soyler Adamlar bir sure sonra tekrar gelirler, efendim okuyoruz okuyoruz bir şey olmuyor, acaba bize yanlış dua mı oğrettiniz derler İsa aleyhisselam, (Dua doğru ama ağız yanlış) buyurur, yani doğru dua oğrettim, dua aynı dua ama, ağız aynı ağız değil!

3 Ayati hırz, usulune uygun okunur ve yanında taşınırsa, murat hasıl olur

4 Adakta bulunmalı Mesela, (Şununla evlenirsem, sevabı Seyyidet Nefise hazretlerine olmak uzere, Allah icin, uc Yasin okumak nezrim olsun) denince, bu dileğin kabul olduğu tecrube edilmiştir

5 Dua izinli okunmalı! M Masum hazretleri buyuruyor ki: (Duayı, ayeti kerimeyi sevap kazanmak icin okurken kimseden izin almaya luzum yoktur Bunlar şifa icin, bir ihtiyacın hasıl olması, bir muşkulun hallolması icin okunurken, tesir etmeleri, ustadın izin vermesine bağlıdır) Ustad vefat etmişse, kitabından oğrenip okumak da izin almak olur İzin alan, izin verenin vekili olur Vekilin okuması, ustad gibi tesirli olur

6 Bir dileği olan aşağıdaki duayı okumalıdır Kor bir zat gelip, (Ya Resulallah! Allahu tealaya dua et, gozlerim acılsın) dedi Peygamber efendimiz de, (Kusursuz bir abdest al! Sonra, ya Rabbi! Sana yalvarıyorum Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum Ey cok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum Senin hatırın icin kabul etmesini istiyorum Ya Rabbi, bu yuce Peygamberi bana şefaatcı eyle! Onun hurmetine duamı kabul et) duasını okumasını soyledi O da, abdest alıp dua etti Hemen gozleri acıldı Tirmizi
Bu duayı okuyanlar, maksatlarına kavuşmuşlardır