Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuğum hangi mevsimde ne yemeli?

Çocuğum hangi mevsimde ne yemeli?
0
100

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,677
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Günümüzde birçok meyve ve sebzenin mevsimi kalmadı Her mevsim, marketlerde manavlarda çoğu meyve ve sebzeyi kolayca bulabiliyorsunuz Milletlerarası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı ’nda bebek ve çocuk beslenmesi konusunda ailelere bilgiler verecek ve sorularını yanıtlayacak olan Bilirkişi Beslenme Uzmanı Canan Aksoy, ‘çocuklarımızın her türlü besini mevsiminde tüketmelerine özen göstermek çok önemli ’ diyor


Anne, bebek ve çocukların gereksinim duyduğu bütün ürünleri sergilendiği Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, 1114 Ocak 2019 tarihleri aralarında İstanbul Fuar Merkezi ’nde yapılacak Fuar, anne ve babaların ilgisini çekecek uzman konuşmacıların yer aldığı çok sayıda etkinliğe de evsahipliği yapacak*
Fuar ’da, bebek ve çocuk beslenmesi konusunda konuşmacı olarak yer alacak Bilirkişi Diyetisyen Canan Aksoy, çocuklar laf konusu olduğunda annelerin çok tedbirli olması gerektiğini belirtiyor:*
“Sezonununda yediğimiz besinler hem daha hesaplı ayrıca de daha çok besin maddesi içeriyor Bu yüzden çocuklarımızın her türlü besini mevsiminde tüketmelerine itina uygulamak çok kayda değer diyen Bilirkişi Diyetisyen Canan Aksoy, aylara göre tüketilebilecek meyve ve sebzelerle birlikte balıkları da ebeveynlerin işlerini kolaylaştırmak namına aylara göre sıralıyor:
EYLÜL
Balık : Barbunya, çipura, kılıç, sardalya, palamut
Sebze :Mantar, patlıcan, pazı, barbunya, kabak, kırmızı biber, sivri biber
Meyve : Fındık, kavun, karpuz, mürdüm eriği, incir, üzüm
Sardalya, genel afiyet için fazla önemli olan vitamin ve mineral ile batmış bir balıktır Manâlı bir protein kaynağı olmasının yanı sıra, Omega 3, D vitamini, B12 vitamini, Kalsiyum ve fosfor açısından da fazla zengindir*
EKİM
Balık :Barbunya, tekir, sardalya, palamut, kılıç
Sebze :Mantar, ıspanak, yerelması, pazı, havuç
Meyve :Fındık,ceviz,üzüm,elma,muz
Yağlı kuruyemişlerin tazesinin en bol olduğu bu aylarda, ara öğün olarak taze ceviz ve fındık tüketilebilir Fındık ve cevizde beyin ve sinir gelişimine muavin olan antioksidanlar açısından zengindir Kavrulmuş fındık ve ceviz yerine tazelerini tercih edin,*
KASIM
Balık : Palamut, mezgit, lüfer, sardalye, gümüş, izmarit
Sebze : Lahana, brokoli, yerelması, karnabahar, ıspanak, havuç
Meyve: Mandalina, portakal, elma, Trabzon hurması, kivi, greyfurt, ceviz
Soğukların kendini hissettirmeye başlağı Kasım ayında vücudun bağışıklık sistemini arttırmak için narenciye tüketilmesi gerekir Taze cevizin rahatlıkla bulunduğu bu aylarda iyi yağlar içermesi ve zengin mineral içeriği nedeniyle taze ceviz tüketin*
ARALIK
Balık : Lüfer, ançuez, uskumru, palamut
Sebze :pazı, pırasa, kereviz, kestane, roka, karalahana, lahana, karnabahar, ıspanak
Meyve :Nar, armut, elma, mandalina, portakal, greyfurt, kivi, muz
Aralık ayından itibaren içinde sülfürlü bileşikleri yüksek miktarda bulunan lahana ve karnabaharı çocuklarınızın yemeklerin sıkça kullanın Eğer çocuklarınız kokusu sebebiyle bu sebzeleri yemek yemek istemiyorsa etli yemeklere ya da çorbalarının içine karıştırabilirsiniz*
OCAK*
Balık : Ançuez, kalkan, lüfer
Sebze : Frenk Lahanası, kırmızı lahana, turp, havuç, lahana, ıspanak, pazı, kereviz, karnabahar
Meyve : Ayva, armut, elma, portakal, greyfurt, nar, mandalina, kivi
Balık, çocuklarınızın beslenmesi için fazla önemlidir Bunun için hafta en düşük iki kere çocuklarınıza balık yedirin Balıklarda yer alan yağ asitleri çocuklarınızın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Beyin ve asap dokusunun gelişimi üstünde fazla etkilidir Nar kış meyveleri içindeki tek kırmızı meyvedir, antioksidan seviyesi yüksektir Narı temizlemeye üşenmeyin ve çocuklarınıza yedirin İçindeki çekirdek nedeniyle yemek istemiyorsa suyunu da içirebilirsiniz*
ŞUBAT*
Balık :Levrek, gümüş, izmarit, hamsi, kalkan
Sebze :Brokoli, Frenk Lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, turp, kırmızı lahana, havuç
Meyve :Ayva, elma, portakal, armut, greyfurt, muz
Çocuğunuz meyve yemek yemek konusunda güçlük çıkarıyorsa o süre kış meyvelerinden tatlılar yaparak çocuğunuzun yemesini sağlayabilirsiniz Mesela avya tatlısını çocunuz sevecektir*
MART
Balık : Gümüş, izmarit, mezgit, Mersin, kalkan, levrek
Sebze : Ispanak, pırasa, havuç, kereviz
Meyve: Muz, elma
İlkbaharın başlamasıyla beraber, sebze ve meyvelerde bir azalma meydana gelir Bu dönemde çocuklarınıza kurubaklagiller yedirebilirsiniz Kurubaklagiller yüksek posa içerikleri, nebati protein içermeleri açısından çocuklarınıza sık sık verebilirsiniz Kurubaklagil yemeklerini bulgur pilavıyla eşleştirirseniz fazla daha iyi protein emilimi gerçekleşmektedir*
NİSAN
Balık :Gümüş, izmarit, kalkan, mersin, morina, levrek, mercan
Sebze :Kuşkonmaz, bakla, taze soğansarımsak, havuç, enginar
Meyve :Erik, elma, muz
Sofralarımızda o kadar yer bulmayan kuşkonmaz, C vitamini açısından çok zengindir Kuşkonmazı çocuklarınızın çorbalarına ek edebilirsiniz Nisan ayında satılmaya başlayah Enginar, karaciğer dostu bir sebzedir Çocuğunuzu erken yaşlarda enginarla tanıştırın*
MAYIS
Balık : Gümüş, izmarit, mercan, mezgit, mersin, levrek
Sebze : Enginar, bakla, Madımak, semizotu, ebegümeci, domates, salatalık
Meyve : Çilek, yeşil erik, dut, Malta eriği
Mayıs ayı itibariyle sebze ve meyvelerin çeşitliliği artar Bu dönemde muhtemel olduğu değin farklı renkli meyve ve sebzeleri çocuklarınıza yedirin Unutmayın bambaşka renkler ayrı antioksidanlar içerir Et yemeklerinizin yanında mutlaka sebze de ek edin*
HAZİRAN*
Balık : Akya, kaya balığı, istavrit
Sebze : Bezelye, kabak, taze fasulye, sivri biber, semizotu, domates, salatalık, dolmalık biber,
Meyve : Kiraz, yeşil erik, malta eriği, dut, kayısı
Yazla beraber artan sebze çeşitliliğinden çocuklarınızı yararlandırın Zeytinyağlı ya da etli sebze yemeklerine menülerinizde her gün mutlaka yer verin Sebze tüketimi obeziteyi önlediği gibi kolon kanseri riskini düşürür, kabızlığı önler*
TEMMUZ
Balık :İstavrit, sardalya
Sebze : Barbunya, taze fasülye, kabak, patlıcan, Darı, kırmızı biber, dolmalık biber, sivri biber, domates, salatalık, semizotu, bezelye
Meyve: Kavun, karpuz, şeftali, kırmızı erik, üzüm, vişne, böğürtlen
Bu dönemde bol miktarda yer alan meyve ve sebzenin yanısıra çocuklarınıza balık yedirmekten vazgeçmeyin Bu dönemde avlanma yasağı bulunduğu için çocuklarınıza somon balığı yedirebilirsiniz Somon balığını, sebze ile çocuklarınıza sunun*
AĞUSTOS
Balık :İstavrit, sardalya
Sebze :Bamya, taze fasülye, barbunya, domates, salatalık, sivri biber, kırmızı biber, darı, patlıcan
Meyve :Kavun,karpuz,kırmızı erik,şeftali,vişne,böğürtlen,incir,üzüm
Ağustos ayınca sıcaklardan nedeniyle çocuklarınız da sizin gibi su kaybeder Çocuklar istikrarsız kaybından yetişkinlerden fazla daha pozitif etkilenir Ağustos ayında çocuklarınıza sıkça sulu meyveleri yedirin Bu Nedenle çocuklarınız keza akışkan kaybını giderirken aynı zamanda A ve C vitamini alacaktır
*
 

Similar threads

OCAK Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek, Sebze: Kereviz, lahana, frenk lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt ŞUBAT Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
OCAK Balık: Kefal, tekir,kırlangıc, istrongilos, levrek, Sebze: Kereviz, lahana, bruksel lahanası, brokoli, havuc, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt ŞUBAT Balık: Uskumru, istavrit, lufer, palamut, tekir, kefal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Her ayın sebze ve meyveleri ortalama bilinir. Her balığında hem lezzetli hemde faydalı olduğu bir mevsimi var. Su ürünleri kaliteli protein içerir; A,K ve B ( özellikle folik asit) vitaminleri ile iyod, fosfor , selenyum ve çinko gibi mineraller bakımından zengindir. Ayrıca balıkta bulunan W-3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Dört mevsimde yetişen sebze ve meyveler Ocak ayının meyve ve sebzeleri Elma, armut, ayva, nar, muz (yerli), portakal, greyfurt, limon ve turunç Kereviz, karnabahar, lahana (beyaz ve kırmızı), brokoli, havuç, şalgam, kırmızı pancar, pırasa, ıspanak, karalahana, turp (beyaz kırmızı siyah)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
420
Memleketimizin 3 bir tarafı sularla çevrili olmasına rağmen balık tüketimi istatistiklere nazaran protein muhtaçlığının giderilmesinde yalnızca %3 kullanılmaktadır. Protein muhtaçlığının % 55’i tahıl, % 10’u da et eserleri tüketimiyle sağlanmaktadır. Devletimizdeki denizlerde çıkan balıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
212
858,506Konular
983,047Mesajlar
33,110Kullanıcılar
kaannns1903Son üye
Üst Alt