Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuklarda görülen astım için tavsiyeler

Çocuklarda görülen astım için tavsiyeler
0
76

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Türkiye'de her 13 kişiden biri astım hastası Kalıtımsal, alerjik veya çevresel faktörlere ast olarak ortaya çıkabilen ve 78 çocuktan birinde görülen bu hastalıkla hayat kalitesinde düşüş yaşamadan yaşamak muhtemel 2 Mayıs Dünya Astım Günü'nde uzmanlardan tavsiyeler; İlaçlarınızı ahenkli kullanın Spordan korkmayın Kilo verin Sigarayı bırakın Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Türk toraks Derneği Başkan Yardımcısı Prof Dr Arzu Yorgancıoğlu, Uygun ve düzenli ilaç tedavisiyle astım hastaları iş ve okul dâhil günlük yaşamlarına, rahatsızlık nedeni ile herhangi bir kısıtlanma olmadan devam edebilirler dedi Hastalar için tedavilerini peşine düşüp takip etmenin en manâlı noktalarından birinin astım denetim testi (AKT) olduğunu gösteren Prof Yorgancıoğlu şu bilgileri verdi: img alt src http:bilgilihocamcominternaldatascocuklardagorulenastimicintavsiyeler5c2d71d97f1d1 h4Astımınızı denetim edinh4 Hastaya astımın jurnal yaşantısını nasıl etkilediğini değer biçme imkanı sağlar 5 sorudan oluşan, 4 haftalık dönemde kişiye astımının ne dek yoklama aşağıda olduğunu bildiren güvenilir bir testtir Astım belirtileri aylara ve sezonlara kadar değişebileceği için testi bir kere yapmakla yetinmeyip düzenli aralıklarla doldurmanız da sağlıklı bir netice olmak için önemlidir Oysa astımınızın kontrol aşağı olmadığını düşünüyorsanız vakit kaybetmeden doktorunuza danışın img alt src http:bilgilihocamcominternaldatascocuklardagorulenastimicintavsiyeler5c2d71dba2eb0png h4Astım hastası çocuklar için spor fazla yararlıh4 İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Türk TORAKS Derneği Iftihar Kurulu üyesi Prof Dr Bilun Gemicioğlu da Türkiye'de astımlı hastaların yüze 10'undan fazlasının halen sigara içmekte olduğunu ve yüzde 3040'nın obez olduğu belirterek, sigarayı bırakmanın ve obez hastaların kilo vermesinin, astımın kontrolünü kolaylaştırdığına uyarı çekti Astımın spor yapılmasına engel olmadığını bildiren uzmanlar, hastaların doktorlarının danışmanlığında ve onlarla bakış alışverişinde bulunarak spor yapabileceklerini belirtti img alt src http:bilgilihocamcominternaldatascocuklardagorulenastimicintavsiyeler5c2d71ddb6a99 ProfDr Gemicioğlu Astımlı hastalar doktorlarıyla paylaşarak ve çevresel tetikleyicilere dikkat ederek yürüyebilirler, hafif koşu yapabilirler, yüzebilirler Çoğu astımlı hasta performans sporlarını yapabilir derken özellikler çocuklarda maddesel aktivitenin artırılmasının, mümkünse ahenkli sporun hastalığın seyrine olumlu katkıları olduğu gösterildiğini belirtti Gemicioğlu Bu sayede jurnal kullanılan hap dozları, randevusuz doktor başvuruları ve astım sebebiyle hastaneye yatışlar, acile başvuruların azaltılabildiği saptanmıştır dedi sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur

858,497Konular
981,937Mesajlar
29,945Kullanıcılar
estele4433Son üye
Üst Alt