Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocukların eğitim alma hakkına engel olan üç neden ve bu nedenlere uygun çözüm yolları

Çocukların eğitim alma hakkına engel olan üç neden ve bu nedenlere uygun çözüm yolları
0
273

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Çocukların eğitim alma hakkına engel olan üç neden ve bu nedenlere yerinde çözüm yolları

1 Ailenin yoksul olması
Çözüm: Bu cins çocukların öğretmenler ve mektep idarecilerin, okula gelemeyen çocuklar için mahalle muhtarlarının saptama etmesi, sosyal yardımlaşma fonları ile işbirliği yaparak bu çocukların eğitimleri için gerekli yardımlar yapılmalıdır

2 Sıhhat ve fiziki engeller
Çözüm: Devletin bu nesil çocuklar için gerekli tedbirleri ve iyileştirmeleri almaları gerekir Son yıllarda yetersizde olsa bu konuda çok çalışma yapıldığını görmekteyiz

3 Çocukların iş yerlerinde çalışması
Çözüm: Çocukların meslek yerlerinde çalışmasına izin edilmemlidir Ailesinin ihtiyaçları varsa sosyal takviye kuruluşlarından bu ihtiyaçlar karşılanmalıdır *

Similar threads

Kızların okula gönderilmesine engel olan nedenler kız çocuklarının okula gönderilmemesi Kızların okula gönderilmesine engel olan nedenler: Okuldan birini severse, iffet cinayetine kurban gider Dedesi, ninesi, amcası ne der? Okumayıp çalışan kız eve ayda 200 YTL getirir Ulusal Eğitim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullara kayıt sırasında okul aile birliklerince yapılan bağış talebiyle ilgili, "Velilerimiz 'vermek istemiyorum' dediğinde 'kaydınızı yapmıyoruz' durumu söz konusu değil, yasal olarak bu mümkün değil." dedi. Selçuk, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
ilköğretim haftası önemi, ilköğretim haftasının önemi Ilk öğretim haftası neden önemlidir? İlköğretim esas öğrenimdir Yasalarımıza kadar gerekli ve parasızdır İlköğretim, yedi yaşında başlar ve on beş yaşında biter Sekiz yıldır Okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarımızda İlköğretim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Sağlık Bakanlığı mektep malzemeleri konusunda uyardı,Okul Malzemeleri Sağlığı Korkutma Ediyormu? Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Faruk Yorulmaz, öğrenci ve velilere okul malzemeleri ile ilgili...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel bir TV kanalında programında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam edeceği anımsatılarak, "Her şey yolunda gider, normalleşme planları hayata geçerse okullar ne zaman açılır?" sorusu üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt