Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çocukların Severek Yediği Farklı Pizza (Patlıcan Kabak Tavuk)

Çocukların Severek Yediği Farklı Pizza (Patlıcan Kabak Tavuk)
0
99

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
cocuklarin-severek-yedigi-farkli-pizza-patlican-kabak-tavuk-4.jpg

Çocukların Severek Yediği Farklı Pizza (Patlıcan Kabak Tavuk) Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket maya (Kuru yaş farketmez)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5, 5-6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 3 adet tavuk but
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı kadar salça
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber

Çocukların Severek Yediği Farklı Pizza (Patlıcan Kabak Tavuk) Tanımı Yapılışı

  1. Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta akını alalım.
  2. Daha sonra üzerine yoğurt sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım.
  3. Unumuzu yavaş yavaş denetimli bir halde karıştırma kabımıza ekleyelim.
  4. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
  5. Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
  6. Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve pak bir örtü ile sararak yaklaşık 1, 5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  7. Hamurumuz mayalanırken harcımızı pişirelim;
  8. Ben tüm malzememi mevsiminde buzluğa attığım zerzevatları pahalandırmak için yaptım çok lezzetli oldu.
  9. Soğanları uzun uzun doğrayıp tavaya alalım.
  10. Soğanların diriliği hafif gidince küp küp doğranan kabak patlıcan ve domateslerimizi ekleyelim. Bu ortada sarımsakları da ekleyelim.
  11. Haşlanmış tavuk butlarını da küçük küçük didikleyip harcımıza ekleyelim.
  12. Son olarak salça ve baharatlarımızı da ekleyip harç kendini toplayana kadar pişirelim.
  13. Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamurumuzun havasının çıkması için 1-2 kez daha yoğuralım.
  14. Yoğurduktan sonra hamurumuzu tepsimizin büyüklüğüne nazaran açalım.
  15. Tepsiyi yağlamak yerine unladım isterseniz mısır unu da serpilebilir. Böylece hiç yapışmıyor. Yaptığımız harcı hamurumuzun üzerinde boşluk kalmayacak formda yayalım.
  16. 200c fırında yaklaşık 20 dakika kadar denetimli bir halde pişmeye bırakalım. Tadı nefis oluyor denemeyen kalmasın. Yalnızca patlıcanlı bile yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun. ????.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt