Çocukların Severek Yediği Farklı Pizza (Patlıcan Kabak Tavuk) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket maya (Kuru yaş farketmez)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 5, 5-6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 kabak
- 2 patlıcan
- 3 adet tavuk but
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı kadar salça
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
Çocukların Severek Yediği Farklı Pizza (Patlıcan Kabak Tavuk) Tanımı Yapılışı
- Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta akını alalım.
- Daha sonra üzerine yoğurt sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım.
- Unumuzu yavaş yavaş denetimli bir halde karıştırma kabımıza ekleyelim.
- Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
- Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve pak bir örtü ile sararak yaklaşık 1, 5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken harcımızı pişirelim;
- Ben tüm malzememi mevsiminde buzluğa attığım zerzevatları pahalandırmak için yaptım çok lezzetli oldu.
- Soğanları uzun uzun doğrayıp tavaya alalım.
- Soğanların diriliği hafif gidince küp küp doğranan kabak patlıcan ve domateslerimizi ekleyelim. Bu ortada sarımsakları da ekleyelim.
- Haşlanmış tavuk butlarını da küçük küçük didikleyip harcımıza ekleyelim.
- Son olarak salça ve baharatlarımızı da ekleyip harç kendini toplayana kadar pişirelim.
- Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamurumuzun havasının çıkması için 1-2 kez daha yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra hamurumuzu tepsimizin büyüklüğüne nazaran açalım.
- Tepsiyi yağlamak yerine unladım isterseniz mısır unu da serpilebilir. Böylece hiç yapışmıyor. Yaptığımız harcı hamurumuzun üzerinde boşluk kalmayacak formda yayalım.
- 200c fırında yaklaşık 20 dakika kadar denetimli bir halde pişmeye bırakalım. Tadı nefis oluyor denemeyen kalmasın. Yalnızca patlıcanlı bile yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun. ????.