Çocukluğumun Keki Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker(şekerli severler 1, 5 su bardağı toz şeker koyabilir)
- 1 su bardağı yoğurt(isteyen yoğurt yerine sütte kullanabilir)
- Yarım su bardağından 2 parmak fazla sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Çocukluğumun Keki Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şeker ve yumurtaları güzelce çırpıyoruz.
- Sonra sırasıyla yağ ,yoğurt ve unu koyup karıştırıyoruz.
- En son kabartma tozunu ,vanilyayı da koyduktan sonra yağlanmış kek kalıbına keki dökelim.
- Evvelce ısıtılmış 150 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıvıyağı kekte çok abartmamalıyız zira sıvı yağı azaltırsak kek daha çok kabarır.
Tıpkı vakitte kabartma tozunu keke en son koymalıyız ve koyduktan sonra çok çırpmamalıyız.
Kendi tecrübem ile; kekin üzeri benim gbi çıtır seviyorsanız hafif toz şeker serpip o denli fırına atabilirsiniz. ????.
Kekin her çeşidini denemişimdir. O an canım neyli kek istediyse hamuruna onu ekliyorum o kadar ????.