Çok Az Materyalli Şekerpare Tatlısı (Katı yağsız) Tanımı İçin Malzemeler
Kullandığım su bardağı 200 ml klasik su bardağı
Hamuru için materyaller;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
- 1 yumurta sarısı
Çok Az Gereçli Şekerpare Tatlısı (Katı yağsız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlımız için evvel şerbetini hazırlayalım su ve şekeri düzgünce karıştırıp kaymaya bırakalım , kaynamaya başlayınca limonu ek ederek orta ateşte 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için kabartma tozu ve un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunu ek ederek yoğuralım .
- Un eğini azar azar yapmakta yarar var her marka ve yumurta büyüklüğüne nazaran değişebilir.
- Hamuru bir dakika kadar yoğuralım ceviz büyüklüğünde modüller kopararak hafif yassılaştırılmış olacak formda şekillendirelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
- Üzerine yumurta sarısı sürerek evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra daha küçük bir tepsiye dizelim soğumuş olan şerbeti birinci sıcaklığı çıkan tatlımıza gezdirerek dökelim.
- En az 3-4 saat şerbetini çekmesini bekletelim.
- İsteğe bağlı fındık fıstık ile süsleyerek servis edebilirdiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.