bilgisayarci
FD Üye
Çok Beğenilen Kremalı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı şeker (Esmer beyaz karışık kullandım, çok şekerli sevmiyorsanız 1 bardak kullanın)
- 225 ml sıvı yağ
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 3-4 adet havuç
- 1 su bardağı küçük küçük parçalanmış ceviz
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 270 gram un (2 su bardağı)
- 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 400 gram krem peynir (Sürülebilir beyaz peynir kullandım)
- 2 su bardağı pudra şekeri(200-250 gram kıvama göre eleyerek ekleyin)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilin)
Çok Beğenilen Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırını 175 derece alt üst ayarda çalıştırın. Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın (Un, vanilin, kabartma tozu, tuz, tarçın)
- Şeker ve yağı bir kaba alıp, çırpma teliyle karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyerek karışana kadar çırpma teliyle çırpın.
- Sonra kuru malzemeleri iki seferde ekleyerek spatulayla karıştırın. Homojen olunca ceviz ve havucu ekleyip karıştırın.
- Resimdeki gibi yapacaksanız 20 cm lik yağlı kağıt serilmiş iki kalıba karışımı bölün. Kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Normal kek olarak tüketecekseniz yağlanmış kek kalıbına dökün kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Frosting için; bir çırpma kabında küçük küçük doğranmış yumuşak tereyağı ve krem peyniri yaklaşık 3 dakika kabarana kadar çırpın. Tereyağı iyice çırpılmış olsun ki pütürlü kalmasın.Azar azar pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin. Kıvam alana kadar çırpın. [*]Pasta haline getirmek için; soğuyan kekleri ekmek bıçağıyla ortadan ikiye kesin. Her kata kremadan sürüp en son kalan kremayı etrafına sürün. Dilediğiniz gibi süsleyin.
Çok Beğenilen Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı