Daha ilk gorduğunuzde ne kadar lezzetli olduğunu anlayacağınız, herkesin ilgisini cekecek son derece lezzetli patlıcan kapama tarifimi kacırmayın Masalarınızın baş koşesine kurulacak, herkesin tatmak icin merakla bekleyeceği bu yemek biraz cok aşamalı olsa da yapımı o kadar kolay ki…
Gosterişli sunumu ve eşsiz lezzeti ile hem gozleriniz hem de damaklarınız şenlenecek Patlıcanın her halini sevenlerin ayrı bir keyifle yiyeceği patlıcan kapama nasıl yapılır? başlayalım anlatmaya;
Cok Beğenilen Patlıcan Kapama Tarifi İcin Malzemeler
*500 g kuşbaşı et
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı biber salcası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*4 patlıcan
*2 patates
*2 domates
*1 su bardağı sıcak su
Cok Beğenilen Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak uygun bir tencereye kuşbaşı doğradığımız etlerimizi alalım ve suyunu salıp tekrardan cekene kadar kavuralım
*Etler suyunu cektikten sonra sıvı yağ, doğranan kırmızı ve yeşil biberleri, yemeklik doğradığımız soğanı, sarımsağı ve biber salcasını ekleyerek karıştıralım
*Baharatlarını da ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatarak biber ve soğanlar yumuşayana kadar Kavuralım, yumuşadıktan sonra altını kapatalım
*Bu sırada patlıcanlarımızı cizgili bir şekilde soyalım İnce ve uzun bir şekilde keserek kızgın sıvı yağda arkalı onlu kızartalım
*Kızarttığımız patlıcanlarımızı kağıt havlu uzerine alarak fazla yağını alalım
*Patlıcanlarımızı sıkı ve kalıptan biraz sarkacak şekilde dizelim
*Patateslerimizi halka şeklinde ve cok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim ve domatesimizi de rendeleyelim
*Kek kalıbımızın tabanını dilimlediğimiz patatesler ile kaplayalım, uzerine pişirdiğimiz eti dokelim
*Rendelediğiniz domateslerimizi de dokerek tekrardan patates dilimleri ile kaplayalım ve uzerine 1 bardak sıcak su ekleyelim
*Son olarak patlıcanlarımızı uzerine kapatarak 200°C fırında uzerleri kızarıncaya kadar pişirelim
*Fırından aldığımız yemeğimizi servis tabağımızın uzerine alarak kalıbımızı cıkartalım
*Dilediğiniz gibi susleyerek servis edebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Patlıcan Kapama puf noktaları
*Eğer isterseniz patateslerin gec pişmesi gibi bir endişeniz var ise siz patatesleri daha oncesinden kızartarak koyabilirsiniz Ama gayet guzel pişiyor cok kalın doğramayın yeterli
*Patlıcan kapamayı isteğinize bağlı olarak kıyma yada tavuk eti ile de yapabilirsiniz Tavuk eti olarak goğus etini tercih edebilirsiniz Kup kup doğradığınız tavuk etlerinizi de kırmızı et gibi ilk suyunu salıp tekrar cekene kadar kavurup uzerine diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz
*Eğer kelepceli kalıbınız yok ise kucuk bir fırın tepsisi de kullanabilirsiniz
*Patlıcan kapamanın yanına guzel bir pirinc pilavı ya da bulgur pilavı, guzel bir salata ve ayran ile menunuzu şenlendirebilirsiniz Dilerseniz ayan yerine cacıkta yapabilirsiniz
*Yemeği ters cevirip servis edecekseniz eğer cevirirken dikkatli olun icerisinde yemeğin suyu olacaktır uzerinize ya da elinize falan dokulup yanmayınız Cunku uzerinden belli olmaz ama altı suludur dikkat edin
Gosterişli sunumu ve eşsiz lezzeti ile hem gozleriniz hem de damaklarınız şenlenecek Patlıcanın her halini sevenlerin ayrı bir keyifle yiyeceği patlıcan kapama nasıl yapılır? başlayalım anlatmaya;
Cok Beğenilen Patlıcan Kapama Tarifi İcin Malzemeler
*500 g kuşbaşı et
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı biber salcası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*4 patlıcan
*2 patates
*2 domates
*1 su bardağı sıcak su
Cok Beğenilen Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak uygun bir tencereye kuşbaşı doğradığımız etlerimizi alalım ve suyunu salıp tekrardan cekene kadar kavuralım
*Etler suyunu cektikten sonra sıvı yağ, doğranan kırmızı ve yeşil biberleri, yemeklik doğradığımız soğanı, sarımsağı ve biber salcasını ekleyerek karıştıralım
*Baharatlarını da ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatarak biber ve soğanlar yumuşayana kadar Kavuralım, yumuşadıktan sonra altını kapatalım
*Bu sırada patlıcanlarımızı cizgili bir şekilde soyalım İnce ve uzun bir şekilde keserek kızgın sıvı yağda arkalı onlu kızartalım
*Kızarttığımız patlıcanlarımızı kağıt havlu uzerine alarak fazla yağını alalım
*Patlıcanlarımızı sıkı ve kalıptan biraz sarkacak şekilde dizelim
*Patateslerimizi halka şeklinde ve cok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim ve domatesimizi de rendeleyelim
*Kek kalıbımızın tabanını dilimlediğimiz patatesler ile kaplayalım, uzerine pişirdiğimiz eti dokelim
*Rendelediğiniz domateslerimizi de dokerek tekrardan patates dilimleri ile kaplayalım ve uzerine 1 bardak sıcak su ekleyelim
*Son olarak patlıcanlarımızı uzerine kapatarak 200°C fırında uzerleri kızarıncaya kadar pişirelim
*Fırından aldığımız yemeğimizi servis tabağımızın uzerine alarak kalıbımızı cıkartalım
*Dilediğiniz gibi susleyerek servis edebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Patlıcan Kapama puf noktaları
*Eğer isterseniz patateslerin gec pişmesi gibi bir endişeniz var ise siz patatesleri daha oncesinden kızartarak koyabilirsiniz Ama gayet guzel pişiyor cok kalın doğramayın yeterli
*Patlıcan kapamayı isteğinize bağlı olarak kıyma yada tavuk eti ile de yapabilirsiniz Tavuk eti olarak goğus etini tercih edebilirsiniz Kup kup doğradığınız tavuk etlerinizi de kırmızı et gibi ilk suyunu salıp tekrar cekene kadar kavurup uzerine diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz
*Eğer kelepceli kalıbınız yok ise kucuk bir fırın tepsisi de kullanabilirsiniz
*Patlıcan kapamanın yanına guzel bir pirinc pilavı ya da bulgur pilavı, guzel bir salata ve ayran ile menunuzu şenlendirebilirsiniz Dilerseniz ayan yerine cacıkta yapabilirsiniz
*Yemeği ters cevirip servis edecekseniz eğer cevirirken dikkatli olun icerisinde yemeğin suyu olacaktır uzerinize ya da elinize falan dokulup yanmayınız Cunku uzerinden belli olmaz ama altı suludur dikkat edin