Çok Çok Çikolatalı Dear's Cookie Tanımı İçin Gereçler
- 120-130 gram bitter çikolata
- 110-120 gram tereyağı
- 2 yumurta (oda sıcaklığında olsa daha uygun olur)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- Yarım çay kaşığı tuz (ben büyük kristalli tuzlardan bir tutam koydum çok lezzet verdi lakin kural değil)
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1,5 su bardağı damla çikolata
Çok Çok Çikolatalı Dear's Cookie Tanımı Yapılışı
- Fırını evvelce 160-170 derecede altlı üstlü fansız evvelden ısıtın kesinlikle ★herhangi bir kasede un, kakao, karbonat ve tuzu güzelce karıştırıp bir kenara koyun.
- Tereyağı ve çikolatayı benmari yöntemi eritin. ★tüm çikolata eridikten sonra ocağın altını kapatıp şekerli vanilini ekleyin.
- Sonra tezgaha alabilirsiniz. ★çırpma kabınıza yumurta ve şekeri ekleyip köpük kıvama gelene kadar çırpın. bu karışıma çikolatalı karışımı ekleyerek spatula ile havasını çok fazla söndürmeden karıştırın.
- Akabinde unlu kakao karışımını da ekleyip yeniden spatula ile dikkatlice karıştırın. Unun düzgünce içine karıştığından kenarlarda kalmadığından emin olun.
- Sonra da damla çikolataları ekleyip karıştırın.
- Fırına koyarken; ✦öncelikle tepsiye pişirme kağıdı koyun. Daha sonra dondurma kaşığı yahut 1. 5 yemek kaşığı büyüklüğünde kurabiye hamurlarını alıp aralıklarla dizin.
- Çok mu sıvı oldu benimki sanki diye düşünmeyin muhtemelen sandığınız üzere olmamıştır. Yaklaşık 8-9 azamî 10 dakika pişirin.
- Daha sonra tepsiyi tezgaha alıp her tarafını döndürerek tezgaha vurun ki, yayılıp kurabiyenizin üstü çatlasın yoksa kabarır ve daha pofuduk bi kurabiye olur.
- Sonrasında fırına geri koyun ve bir 4-5 dakika daha pişirin (Kendi fırınınza bağlı olarak bu mühletler değişkenlik gösterebilir içinize siniyorsa muhtemelen olmuştur)
- Çıkarttığınızda muhtemelen dokunamayacaksınız bile yaklaşık bir yarım saat bir saat kadar ellemeyin zira ellediğiniz an dağılacaktır. Sonrasında istediğiniz üzere servis edebilirsiniz ♥♥♥♥.