Çok Çok Lezzetli Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 5 su bardağı un (Bardak ölçüm 250 ml)
- 300 gram kıyma
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane orta boy domates
- 2 tane ortaboy kurusoğan
- 1 avuç maydanoz
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı silme kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı dolusu pulbiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Çeyrek bardağı süt
Çok Çok Lezzetli Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurumuzu yapalım mayalansın.Kabımıza suyumuzu tuzu mayayı ve şekeri koyup kaşıkla karıştıralım sonra azar azar unumuzu ilave ederek yoğuralım ve üstünü kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- İç harcımızı hazırlayalım.Soğanımızı minik küp doğrayalım.
- Yeşil biberimizi ve maydanozumuzu incecik doğrayıp kabınıza koyalım.
- Kıymamızı koyalım domatesi küçük küp doğrayalım.
- İçine koyalım salçamızı baharatlarımızı ilave edelim zeytinyağımızı ve sütümüzü de koyup yoğuralım.
- Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve elimizle açıp iç harcımızdan birer kaşık koyup yayalım.
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirelim.
- Önce fırının orta yerinde sonra üstününde kızarması için üst rafa kontrollü koyarak pişirelim. Biz denedik çok severek yedik gerçekten çok lezzetli oldu şimdisen afiyet olsun ????.