Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çok Hafif Çok Pratik Lezzeti Bol Kaşık Pastası

Çok Hafif Çok Pratik Lezzeti Bol Kaşık Pastası
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cok-hafif-cok-pratik-lezzeti-bol-kasik-pastasi.jpg

Çok Hafif Çok Pratik Lezzeti Bol Kaşık Pastası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket kedidili bisküvi (2’li olanlardan 24 adet)
Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
Muhallebi piştikten sonra
  • 2 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt
Üzerine
  • 1 poşet çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt

Çok Hafif Çok Pratik Lezzeti Bol Kaşık Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye süt, un, nişasta, toz şeker, vanilya ve yumurtayı alarak birinci evvel çırpıp ocağa alalım. Kıvam alıp yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
  2. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ortada karıştırıp ılıması için bekleyelim. İki poşet kremşantiyi bir su bardağı süt ile çırparak muhallebimize ekleyelim.
  3. Pürüzsüz bir kıvam alması için mikserle çırpıp üzerine üç kesime böldüğümüz kedidili bisküvileri ekleyip karıştıralım. Karışımı kare borcam tepsiye dökerek üzerini spatulayla düzeltelim.
  4. Tencereye çikolata sosu ve sütü alıp pişirip muhallebinin üzerine dökelim. Ilıdıktan sonra borcamı streç sinemayla kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim. Dilediğiniz biçimde süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt