Çok Hafif Çok Pratik Lezzeti Bol Kaşık Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket kedidili bisküvi (2’li olanlardan 24 adet)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 2 poşet kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Çok Hafif Çok Pratik Lezzeti Bol Kaşık Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye süt, un, nişasta, toz şeker, vanilya ve yumurtayı alarak birinci evvel çırpıp ocağa alalım. Kıvam alıp yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ortada karıştırıp ılıması için bekleyelim. İki poşet kremşantiyi bir su bardağı süt ile çırparak muhallebimize ekleyelim.
- Pürüzsüz bir kıvam alması için mikserle çırpıp üzerine üç kesime böldüğümüz kedidili bisküvileri ekleyip karıştıralım. Karışımı kare borcam tepsiye dökerek üzerini spatulayla düzeltelim.
- Tencereye çikolata sosu ve sütü alıp pişirip muhallebinin üzerine dökelim. Ilıdıktan sonra borcamı streç sinemayla kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim. Dilediğiniz biçimde süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.