
Çok Hafif Dondurma Tadında Parfe Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket krema
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 poşet toz kremşanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- Yarım su bardağı ceviz
- 45 adet halley
- 10-15 tane çilek
- 1 paket petibör bisküvi isteğe bağlı burçak bisküvi de kullanabilirsiniz
- Yarım paket sütlü çikolata
- Yarım paket bitter çikolata
Çok Hafif Dondurma Tadında Parfe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yarım paket kremayı pudra şekeri ile mikserde yoğunlaşana kadar uygunca çırpalım sonra krem şanti toz olarak ek edelim soğuk süt ek edelim mikserle kremşanti yoğunlaşana kadar düzgünce katılaşana kadar çırpalım.
- Daha sonra öteki materyalleri ek edelim çilekleri doğrayarak ek edelim halley ileri doğrayarak ek edelim bisküvileri elimizle ufalayarak onları da ek edelim bir tahta kaşıkla karıştıralım.
- Sonra bir istediğiniz rastgele bir kaba streç streç serelim ve bu karışımı güzelce kaşıkla yayalım bastırarak sonra bunu derin dondurucuya buzluğa atarak düzgünce donması mı bekleyelim.
- Çikolataları da benmari tarzı eritip parfemizi buzluktan çıkartalım üzerine çikolatayı dökelim sterseniz çilek isterseniz istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz sonra dilimleyerek servis yapın afiyet olsun şimdiden deneyecek olan herkese ????.