Çok Hafif Fresh Pasta Portakal Jöleli Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket krem santi
- 1.5 su bardağı şekerli süt
- İsteğe göre içine biraz portakal suyu
- Kontrollü şekilde un
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 su bardağı su
- İstenen miktarda şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Renk vermesi için çay kaşığı ucuyla zerdeçal
- Portakal kabuğu rendesi
- Krem şanti için de kıvamını ayarlayacak şekilde süt katıp çırpıyoruz
Çok Hafif Fresh Pasta Portakal Jöleli Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ,vanilya ve şekeri krema rengini ve kıvamını alana kadar çırpalım.
- Sonra mikseri bırakıp diğer malzemeleri ekleyelim.
- Hepsini karıştırıp bir miktar una kabartma tozunu döküp içine eleyip karıştıralım.
- Ben ortası çukur bi kek kalıbı kullandım heryerini margarinle iyice yağlayalım. ( ben biraz dolapta bekletip soğuttum kalıbımı kolay çıkması için).
- 170° önceden ısıttığım fırında ortalama 35 dakika pişirdim ama herkeste değişebilir kontrollü pişirelim.
- Fırından çıkınca ılık bir kek elde edene kadar bekleyip sütunu verip ıslatalım.
- Çukur kısma önce krem şantimizi sürelim dolaba koyalım.
- Pişirdiğimiz jöleyi iyice soğutup pürüz kalamayacak şekilde çırpıp üstüne dökelim.
- En az yarım gün dolapta dinlendirmenizi tavsiye ederim lezzetler birleşip ortaya çıkacaktır.
- Üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet olsun????.