Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması

Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması
0
71

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 demet pazı
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
Pişirmek için
  • Sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Soğuk su

Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Benim ve çocuklarımın en sevdiği yemeklerden biri. Tadı çok hoş ve çık hafif.
  1. Tencerede suyu kaynatın,tuzu ek edin.
  2. Pazıları demetlerinden ayırmadan yıkayın ve demetin ucundan tutarak kaynamış tuzlu suya batırın 5-10 saniye kadar. Bütün demetlere birebir süreç uygulayın. Fazla tutmayın sıcak suda sarması sıkıntı olur,hafif yumuşaması kâfi.
  3. Saplı kısımlarını keselim ve süzgeçli bir kaba alalım. Yapraklarda kalan suyun süzülmesi gerekiyor.
  4. Diğer taraftan bir kapta kıymayı,ince kıyılmış kuru soğanı ,yıkanmış pirinçi,tuz ve karabiberi karıştıralım.
  5. Sarmalarımızı saralım,resimde gösterdim.
  6. Sardığımız sarmalı tencereye dizelim.
  7. Tavada sıvı yağda rendelenmiş sarımsakları ek edelim üzerine her iki salçadan ek edip az kavuralım.
  8. Sonradan salçayı açmak için su ek edelim ve karıştıralım.
  9. Bu sosu pazıların üzerine dökelim ve üstünü örtecek kadar soğuk su,tuz.
  10. Üzerine fotoğrafta gösterdiğim üzere zıt çevirilmiş tabak koyalım sarmalar pişerken dağılmasın diye.
  11. Kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişene kadar pişirelim.
  12. Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim ve yağda kızdırılmış pul biber.
Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıymalı Soslu Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler 2 bağ pazı2 tane büyük kuru soğan200 gram kıyma4-5 diş sarımsak2 yemek kaşığı salça1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı sumak1’er çay kaşığı karabiber,pul biber1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı nar ekşisi1’5 su bardağı pirinç Sarma tenceresinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler 3-4 demet pazı2 diş sarımsak3 adet orta boy soğan1 çay bardağı sıvı yağ1 dolu yemek kaşığı salça1 su bardağı bulgur1 su bardağı pirinçYarım demet maydanozTuzKarabiberPul biberNane Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Nefis Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler 2 demet pazı3 adet domates1 su bardağı pirinç6/7 diş sarımsak1 adet soğan1 yemek kaşığı salçaYarım demet maydanozKuru naneKarabiberÇok az sumakTuzYağ Nefis Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhaba arkadaşlar ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler 2 bağ pazı İçi için 1 su bardağı pirinç1 su bardağı bulgur2 yemek kaşığı salça1 orta boy soğan3 dis sarimsakYarım çay bardağı sıvı yağMaydanoz (isteğe göre)NanePulbiberTuz Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak içimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler 2 demet küçük yapraklı pazı100 gr kıyma1,5 su bardağı bulgur2 adet kuru soğan1 yemek kaşığı dolusu biber salçası3 yemek kaşığı zeytin yağı6-7 sap maydanoz4-5 sap nane (yada kuru nane)2 çay kaşığı tuzBirer tutam karabiber, toz kırmızı biber, pulbiber Pişirmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
858,475Konular
981,257Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt