Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 4 demet pazı
- 250 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1,5 çay bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Soğuk su
Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Benim ve çocuklarımın en sevdiği yemeklerden biri. Tadı çok hoş ve çık hafif.
- Tencerede suyu kaynatın,tuzu ek edin.
- Pazıları demetlerinden ayırmadan yıkayın ve demetin ucundan tutarak kaynamış tuzlu suya batırın 5-10 saniye kadar. Bütün demetlere birebir süreç uygulayın. Fazla tutmayın sıcak suda sarması sıkıntı olur,hafif yumuşaması kâfi.
- Saplı kısımlarını keselim ve süzgeçli bir kaba alalım. Yapraklarda kalan suyun süzülmesi gerekiyor.
- Diğer taraftan bir kapta kıymayı,ince kıyılmış kuru soğanı ,yıkanmış pirinçi,tuz ve karabiberi karıştıralım.
- Sarmalarımızı saralım,resimde gösterdim.
- Sardığımız sarmalı tencereye dizelim.
- Tavada sıvı yağda rendelenmiş sarımsakları ek edelim üzerine her iki salçadan ek edip az kavuralım.
- Sonradan salçayı açmak için su ek edelim ve karıştıralım.
- Bu sosu pazıların üzerine dökelim ve üstünü örtecek kadar soğuk su,tuz.
- Üzerine fotoğrafta gösterdiğim üzere zıt çevirilmiş tabak koyalım sarmalar pişerken dağılmasın diye.
- Kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişene kadar pişirelim.
- Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim ve yağda kızdırılmış pul biber.