Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çok Kolay Ve Çok Lezzetli Yalancı Su Böreği

Çok Kolay Ve Çok Lezzetli Yalancı Su Böreği
0
97

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
cok-kolay-ve-cok-lezzetli-yalanci-su-boregi.jpg

Çok Kolay Ve Çok Lezzetli Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Materyaller

• 5 adet yufka
  • 1 şişe maden suyu
  • 300 gram peynir (Ben beyaz peynir ve süzme peynir karışık kullandım)
Sosu İçin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağı süt (200ml)

Çok Kolay Ve Çok Lezzetli Yalancı Su Böreği Tanımı Yapılışı

1. Yağlanmış fırın tepsisine 2 adet yufkayı elimizle parçalayıp, heryerini kapatacak formda gelişi hoş yerleştiriyoruz.
  2. Üzerine peyniri serpiyoruz. Ben daha yumuşak kıvamlı olması için beyaz peynir ve süzme peyniri karıştırarak yaptım. Yalnızca beyaz peynirle yapacaksanız, çatalla yeterlice ezin ya da robotta bir kaç dakika çekin.
  3. Tekrar 2 yufkayı elimizle parçalayarak gelişi hoş biçimde peynirlerin üzerini kapatıyoruz. Son yufkayı parçalamadan tepsinin üzerine örtüyoruz, uzun kesimlerini alta yanlışsız katlıyoruz.
  4. Böreğimizi dilimliyoruz, her yerine gelecek halde 1 şişe maden suyu döküyoruz. Sosunu hazırlıyoruz ve tüm sosu böreğin üzerine döküyoruz.
  5. En az 30 dakika vaktiniz varsa 1 saat dinlendiriyoruz. Dinlenip sosunu çekince çok daha hoş oluyor.
  6. Dinlenen böreği evvelce ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!????????????.

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt