Cok Kolay Yarma Haşlaması (Aşurelik Buğday) Tarifi İcin Malzemeler
*4 litre su
*1 kg buğday
Cok Kolay Yarma Haşlaması (Aşurelik Buğday) Tarifi Yapılışı Selemlar herkese ramazan deyince ilk aklıma gelen yoğurtlu yarma corbası, oyle saatlerce uğraşmadan kendi halinde yumuşacık buğdaylarımız hazır bilindiği gibi buğday gec pişen bir bakliyattır
Gelelim tarifimize,
1
*Suyu duduklu tencereye alıp kaynamaya bırakalım O kaynarken buğdayımızı gozden gecirip iyice yıkayalım
*Kaynayan suya buğdaylarımızı atıp ateşten alıp duduklunun kapağını kapatalım Aynı yoğurt mayalar gibi tenceremizi sıkıca saralım
*4 veya 5 saat bu şekilde bekleyelim sonra acıp istediğiniz gibi kullanabilirsiniz Ben buzdolabı poşetlerine paylaştırıp buzluğa atıyorum, kullanacağım zaman cıkarıp direk kullanıyorum Afiyet olsun
*4 litre su
*1 kg buğday
Cok Kolay Yarma Haşlaması (Aşurelik Buğday) Tarifi Yapılışı Selemlar herkese ramazan deyince ilk aklıma gelen yoğurtlu yarma corbası, oyle saatlerce uğraşmadan kendi halinde yumuşacık buğdaylarımız hazır bilindiği gibi buğday gec pişen bir bakliyattır
Gelelim tarifimize,
1
*Suyu duduklu tencereye alıp kaynamaya bırakalım O kaynarken buğdayımızı gozden gecirip iyice yıkayalım
*Kaynayan suya buğdaylarımızı atıp ateşten alıp duduklunun kapağını kapatalım Aynı yoğurt mayalar gibi tenceremizi sıkıca saralım
*4 veya 5 saat bu şekilde bekleyelim sonra acıp istediğiniz gibi kullanabilirsiniz Ben buzdolabı poşetlerine paylaştırıp buzluğa atıyorum, kullanacağım zaman cıkarıp direk kullanıyorum Afiyet olsun