Çok Lezzetli Havuçlu Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 orta uzunluk havuç
- 250 gram brokoli
- 1 diş sarımsak
- 1 tane soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz ot( tuz ot kullandığımız için tuzu denetimli ekleyelim)
- 1 litre süt ( yarısı tavuk suyuda olabilir)
- 1 çay bardağı krema( yahut süt)
Çok Lezzetli Havuçlu Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye tereyağını koyup eritelim.
- Doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuralım.
- Daha sonra havuçu katıp 1-2 dk karıştıralım.
- Üzerine unu ek edip 1-2 kavurup üzerine suyunu ek edelim.
- Üzerine minik doğradığımız brokoliyi katıp kaynatalım.
- Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçirip kremayı ek edelim.
- Bir taşım kaynatıp çıtır ekmekle servis edelim.