teknolojiuzmani
FD Üye
Çok Lezzetli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao (25 g)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı kakaolu yaptığımız karışım
- 1,5 su bardağı süt
- Ceviz
Çok Lezzetli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ile şekeri köpüren kadar çırpalım. Yağı, sütü, kakaoyu ekleyelim. Bir bardak bu karışımdan ayıralım.
- Geri kalan kısma unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyelim. Homojen olana kadar çırpalım.
- Kalıbımızı yağlayıp, hafif unlayalım. Yaptığımız kek hamurunun 1 bardağını ayırıp, geri kalanını kalıbımıza dökelim.
- 180 derecede evvelden ısıttığımız fırına kekimizi koyalım. Ortalama 30 dakika pişecektir.
- Kek fırında pişerken, üzerini ıslatmak için ayırdığımız karışıma süt ekleyerek kaynatalım.
- Kek fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirelim, birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip, sosunu üzerine gezdirelim.
- Üzerini ceviz ile süsleyelim. 2 saat sonra servis edebiliriz. Afiyetler olsun ????