Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çok Lezzetli Ispanaklı Mayalı Gözleme

Çok Lezzetli Ispanaklı Mayalı Gözleme
0
31

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
cok-lezzetli-ispanakli-mayali-gozleme.jpg

Çok Lezzetli Ispanaklı Mayalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:
  • Yumuşak kıvama gelinceye kadar, un
  • Yaş maya- yoksa 1 paket instant maya
  • Tuz
  • 2 su bardağı su veya süt
İç harcı için:
  • Yarım kg ıspanak
  • 2 adet büyükçe soğan
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Tuz

Çok Lezzetli Ispanaklı Mayalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt veya su ılık olmalıdır. Ben süt kullanmayı tercih ettim daha lezzetli olur annem hep öyle der. Yoğurma kabına ılık sütümü aldım ve içine mayamı koydum.
  2. 10 dk mayayı aktif hale gelmesini bekledim.
  3. Daha sonra üzerine un ve tuz ekledim.
  4. Hamur yumuşak ele yapışmayan kıvama geldiğinde üzerini kapattım ve 30dk varsa vaktiniz 1 saatte bekleyebilirsiniz ben öyle yaptım.
  5. Bu sırada hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım. Ayçiçek yağını tavaya alalım.
  6. Üzerine doğramış olduğumuz küp soğanlarımızı alalım ve biraz pişirelim.
  7. Daha sonra yıkamış ve biraz ufak şekilde doğramış olduğumuz ıspanaklarımızı alalım.
  8. Pul biber ve tuzumuzu ekleyelim.
  9. Ispanakların rengi döndüğünde işlem tamam. Çok fazla pişirmeyin. Hemen suyunu çeksin.
  10. Sonrasında iç harcımız hazır. Şimdi hamurumuz olduğunda ufak ufak bezelere ayırdım. Eğer gözlemeyi daha büyük istiyorsanız bezelerinizi büyük yapınız.
  11. Sonra bezelerin üstünü örttüm. 11 adet beze çıktı benimkinden. Ve masada hafif unlayarak bezelerimi tek tek açtım içine harcımı koyup kapattım.
  12. Uçlarını ister çatalla ister parmak uçlarınızla bastırabilirsiniz.
  13. Daha sonra ısıtılmış tavada bezelerimi arkalı önlü pişirdim. Çok lezzetli oldu. Afiyetle sevdiklerinizle tüketiniz afiyet olsun ????????.
Not: dileyen iç harcına kaşar, lor veya beyaz peynir ekleyebilir. Afiyet olsun :)????????.

Çok Lezzetli Ispanaklı Mayalı Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,786Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt