Çok Lezzetli Kabak Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı kadar dilimlenmiş kabak kurusu
- 1 kg soğan
- 3 diş sarımsak
- Pulbiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- 2 yumurta
- Sarımsaklı yoğurt
Çok Lezzetli Kabak Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabağı bir saat suda bekletin, tozu aktıktan sonra uygunca yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın, süzgece alıp suyunu süzdürün.
- Bu sırada soğanları piyazlık doğrayıp büyük teflon bir tavada kavurmaya başlayın, güzelce öldürmeyin, hafif yumuşayınca kabakları atın onla birlikte kavurmaya devam edin.
- İstediğiniz kıvama gelince sarımsakları tuzu pulbiberi atın.
- Yumurtaları üzerine kırın, uygunca karıştırıp yumurtalar pişince altını kapatın. Afiyet olsun.