Çok Lezzetli Patates Püresi Ve Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Patates püresi için materyaller;
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Maydanoz
- Tereyağı
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 250 g makarna
- Domates salçası
- Maydanoz
- Tuz
- Ayçiçeği yağı
Çok Lezzetli Patates Püresi Ve Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patateslerimizi haşlanması için bir tencereye alıp ocağa koyalım. Biz de ona kadar soğanı, yeşillikleri doğrayalım ve bir kaba koyalım.
- Daha sonra makarnamızın üretimine gecelim. Aslında çok kolay bir tanım yalnız (düdüklü tencereye koyarsak) 10 dakikada hazır oluyor. Ve yalnız bir tencere kullanıyoruz.
- Domates salçamızı bir kaba koyalım ve üzerine 4-5 bardak ılık su ek edelim. Elimiz ile salçayı suda eritelim.
- Makarnamızın pişireceğimiz tencereye sıvı yağı ek edelim ve üzerine 1 tatlı kaşığı salçayı kavurduktan sonra elimiz ile erittiğimiz salçalı suyu da tencereye dökelim. Ve karıştıralım.
- Üzerine daha sonra doğradığınız yeşilliğin yarısını ve makarnalarımızı koyalım.
- Bu sıra da hafif hafif karıştırmayı unutmayın. Üzerine tuzu da ek edelim ve pişmesini bekleyelim. (isteye bağlıdır makarnayı yaptığımızda salçayı kavurduğumuz sıra tavuk eti de ek edebilinir. Ya da tavuk suyu. Sizin tercihiniz e bağlıdır. İsteyen de benim üzere sade yapa bilir.)
- Bu sırada patateslerimiz pişmiş olur onları da püre haline getirelim.
- Bir tencerede, tavada soğanı kavuruyoruz ve doğradığımı yeşillikleri de soğanlar bir arada bir kere daha kavuruyoruz.
- Üzerine patates püresi ve baharatları da ekledikten sonra ocağı kapatıp makarnanın pişmesini bekliyoruz.
- Piştikten sonra bir arada sunum yapabilirsiniz. Her kese afiyet olsun. Sayfamı takib edip yorum yazmayı unutmayın lütfen. ????
????.