Çok Lezzetli Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 baget ekmeği
- 1 baş sarımsak
- 80 gram tereyağ
- 2 yemek kaşık zeytinyağ
- 1 avuç ince doğranmış maydanoz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Çok Lezzetli Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sarımsağı üç kısmından kesin( baş tarafı değil)
- Aliminyum folyo üzerine yağlı fırın kağıdını koyun ve sarımsağın üzerine zeytinyağ karabiber ve tuzunu atıp kapatın.
- 200 derece fırında 1 saat fırınlayın. Eğer böyle yapmak istemezseniz üç dış sarımsağı rendeleyin.
- Tereyağ, zeytinyağ, karabiber, kırmızı toz biber ve maydanoz ve fırınlanmış sarımsağı bir kasede iyice karıştırın. ( eğer sarımsağı fırınlamadıysanız rendelenmiş sarımsağı ekleyin. )
- Bu karışımı ortadan ikiye bölünmüş baget ekmeğine sürün.
- Üzerine kaşarını ilave edip tekrar üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.