Çoķ Lezzetli Şifalı Şalgam Suyu Tanımı İçin Malzemeler
5 lt kavanoz için
- 1.5 kg şalgam havucu (kırmızı havuç)
- Yarım kilo kırmızı kök pancar
- Yarım kilo şalgam turbu
- 2 çay bardağı köftelik bulgur
- Tuz
- Su
- Acılı olsun isterseniz 2-3 acı biber
Çoķ Lezzetli Şifalı Şalgam Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şalgam turbunu ve pancarları yıkayıp yaklaşık 1cm kalınlığında yuvarlak dilimleyelim.
- Kırmızı havucu âlâ yıkamamız çok değerli kabuklarını soymadan kullanacağız (güzel mayalanma olması için ve çabuk yumuşamaması için)
- Havuçları ortadan dik olarak ikiye keselim. Çok büyük olanlar üçe kesebiliriz.
- Çok ince ve küçük olmasın ki içinde havuçlar yumuşamasın.
- Bulguru bez bir torbaya koyup ağzını sıkıca bağlayalım.
- Kavanoza evvel bulguru daha sonra havuçları pancarı ve şalgam turbumuzu ekleyelim.
- En değerli nokta bence burası. Üzerine kavanoza dolduracağımız suyu ölçerek dolduralım.
- Kaç litre su koyduysanız litre başına 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin.
- 3 litre su aldıysa 3 yemek kaşığı tuz yani???? tüm gereçleri ekledikten sonra en az 21 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletin hiç açmayın.
- Üzerinde beyaz tortular olursa hiç korkmayın bozulmuş değil tersine daha da lezzetlidir şalgam suyunuz.
- Olgunlaşınca çok ince bir süzgeçle yada bez torbayla süzüp buzdolabında koruma edebilirsiniz acı seviyorsanız tüketirken içine acı biber turşusu suyu ekleyebilirsiniz.