Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- Küçük 1 kase su
- 1 adet haşlanmış büyük patates
- 1 fileto tavuk eti (Haşlanıp tiftiklenmiş)
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber.
- Sıvıyağ.
- 8 yemek kaşığı süzme yoğurt (Az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pulbiber
Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Haşlanmış patatesleri, tiftiklenmiş tavuğu ve baharatları uygun bir kaba alıp karıştırdım. Yufkaları üst üste dizdim. Kenarlardan kare olacak dört modül kestim.
- Ortada kalan kareyide uzunlamasına 7 kesime böldüm. Hepsini üst üste dizdim. 1 tatlı kaşığı iç harçtan alarak yufka kesiminin ucuna koydum. Muska formunda katladım en sonunu suyla ıslatıp kapattım.
- Bütün yufka kesimleri bitene kadar bu süreci yaptım.
- Mantıları yağda artlı önlü kızarttım servis tabağına aldım. Bir kapta yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştırdım. Mantoların üzerine döktüm.
- Yağda yaktığım pulbiberi de üzerine gezdirip servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun ????