
Çok Pratik Çok Lezzetli Milföylü Elma Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket milföy hamuru(375 gr)
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 tane elma
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- İsteğe bağlı olarak 2 yemek kaşığı ceviz
- Pudra şekeri
Çok Pratik Çok Lezzetli Milföylü Elma Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını eritip içine galeta ununu atıp bir kaç dk kavurulur.
- Daha sonra içine elma, şeker ,tarçın ve kuş üzümü katılıp çıkan suyu çekene kadar pişirilir.
- Milföyü istediğimiz büyüklükte kesip ortasına elmalı harçtan koyup saralım.
- Üzerine çizikler atıp evvelce ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri serpelim ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.