![cok-pratik-firinda-karnabahar-kizartmasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/14/cok-pratik-firinda-karnabahar-kizartmasi.jpg)
Çok Pratik Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Ajda boy)
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 diş sarımsak
Çok Pratik Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
- Karnabahar yıkandıktan sonra fotoğraflardaki üzere yaklaşık 2 parmak kalınlığında kalın kalın kesilir.
- Kenarlardan kopan küçük kesimleri da kullanılıyor. Yanmaz kağıt serilmiş tepsiye konur.
- Bir kasede yağ, baharatlar ve rendelenmiş sarımsak karıştırılır ve fırçayla karnabaharın her iki yüzüne de sürülür.
- Evvelce ısınmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
- Taban sos yanına çok yakışıyor.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.