Çok Pratik Kahvaltılık Patates Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Sucuk
- Kaşar peyniri
- Kekik
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Sıvıyağ
Çok Pratik Kahvaltılık Patates Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kızartma tenceresine sıvı yağımızı koyup kızdırıyoruz.
- Yağımız kızarken patateslerimizin kabuğunu soyup küp küp doğuruyoruz.
- Tenceremize patateslerimizi ekleyip kızartmaya bırakıyoruz. Patateslerimiz kızarınca tencereden alıp borcama koyuyoruz (Ben borcam kullandım dilerseniz siz fırın tepsisine de dizebilirsiniz)
- Akabinde yeşil biberimizi ve kapya biberini de doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
- Kızaran biberlerimizi de patateslerimizin üzerine yerleştiriyoruz.
- Başka bir tavada dilediğiniz ölçüde sucuğu dilimleyip pişiriyoruz. Piştikten sonra sucuklarımızı da biberlerimizin üzerine yerleştiriyoruz.
- Domateslerimizi yuvarlak dilimleyip sucuğumuzun üzerine diziyoruz.
- Tuzu, kekiği, karabiberi ve pulbiberi domateslerimizin üzerine serpiştiriyoruz.
- En üst katmana dilediğiniz ölçüde kaşar peynirini rendeleyin.
- Borcamı fırına 200 dereceye bırakıp, kaşar peynirlerin erimesini bekliyoruz.
- Kaşar peynir eridikten sonra fırından alıyoruz. Afiyet olsun ????.