Çok Pratik Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı yahut margarin (100 gram)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 çay bardağı nişasta
- 4,5-5 su bardağı un ( Yavaş yavaş ekleyin 4 su bardağı bile alabilir)
Çok Pratik Pastane Poğaçası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle derin bir yoğurma kabına toz şekeri, tuzu ve mayayı ve sütü alın karıştırın. Daha sonra erimiş tereyağı ve sıvı yağı ekleyin karıştırın.
- Daha sonra nişastayı ekleyin ve unu eleyerek yada elenmiş unu yavaş yavaş ek edin ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin üzerini streç sinema ile kapatın 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- 2-3 katına çıktığında hamuru tekrar yoğurun 3-5 dakika kadar. Daha sonra 12-13 eşit modüle bölün elinizle açın içine peynir, kaşar, zeytin yahut patates püresi ekleyin.
- Kenarlarından yapışmayacak formda kapatıp yuvarlayın pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin tüm poğaça hamurlarının üzerini örtüp tepsi mayası için kesinlikle en az 20 dakika kadar bekletin.
- Tekrar mayalanıp kabardığında üzerine bastırmadan yavaşça çırpılmış yumurta sarısı sürüp 210 derece evvelce ısıtılmış fırında nar üzere kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsun ????