Çok Pratik Ve Leziz Soslu Lavaş Beyti Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet market lavaşı
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Sarımsaklı yoğurt
- 300-400 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 orta boy rendelenmiş soğan
Çok Pratik Ve Leziz Soslu Lavaş Beyti Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıyma harcı için rendelenip suyu sıkılmış soğan, kıyma, baharatlar 3-4 dakika yoğrulur.
- Lavaş tezgaha serilir.
- Sulandırılmış salça kekik karışımı fırçayla sürülür.
- Üzerine kıyma harcından biraz alınıp rulo şeklinde koyulur,sarılır ve 2 parmak genişliğinde kesilip küçük kare borcama dizilir.
- Tüm lavaşlar için aynı şey yapılır ve 180 derecelik fırında 15 dk kadar pişirilir.
- Bu arada salça sosu hazırlanır. Fırından çıkan beyti servis tabağına alınır.
- Yoğurt ve salça sosuyla taçlandırılır. Harika ,enfes yemek servise hazır.