Çok Pratik Ve Lezzetli Etsiz Çiğköfte (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı köftelik ince esmer bulgur
- 2 su bardağı kaynar sıcak su
- 1 adet büyük uzunluk rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan
- 5 diş rendelenmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- Yarım yemek kaşığı tuz (salçanız konut üretimiyse tuzuna bakarak ekleyin)
- 1 çay bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı
- Yarım çay bardağı nar ekşisi yada sumak ekşisi
- Yarım çay bardağı isot
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı dolusu kimyon
- 1 tatlı kaşığı çiğköfte baharatı yada yedi türlü
- 1 adet domates rendesi yada yarım su bardağı ketçap
- 1 yemek kaşığı dolusu sumak tozu
- Yarım demet ufak doğranmış maydanoz
- 1 kase buz yada 1 su bardağı kadar dolaptan soğuk su
Çok Pratik Ve Lezzetli Etsiz Çiğköfte (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırarak üzerine kapatıp 5 dakika demlensin.
- Bu ortada soğanı ve sarımsağı rendeleyip soğanın suyunu sıkıp süzdükten çabucak sonra yumuşamış ekleyelim salçaları, baharatları ve sıvı yağını, nar ekşisini, isotu koyduktan sonra şöyle bir 10 dakika biraz kuvvetli yoğuralım.
- Ondan sonra kasedeki buzu yada soğuk su hangisi varsa azar azar koyup yoğuralım 10 dakika yoğurarak bulgurun şişmesini önleyelim.
- En son domates suyu yada ketçabı ekleyip bir 5-10 dakika daha yoğuralım macun kıvamına gelen çiğköfteyi elimizle sıkıp biçim verip servis tabağına dizelim.
- Yanında istediğiniz yeşilliklerle ve ayranla afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.
- Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.