Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökelek Yapımı

Çökelek Yapımı
0
98

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Çökelek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*2 litre süt
*Yarım limon suyu

Çökelek Yapımı Tarifi Yapılışı
Tuzsuz az kalorili peynir yemek isteyenler ve bu tadı sevenler için çökelek tercih edilen bir peynirdir Yapımı da çok kolay 2 litre çiğ sütümüzü ocağa alıp kaynatıyoruz Sütümüz kaynadıktan daha sonra içine yarım limonun suyunu döküp sütü kestiriyor ve topaklanmasını sağlıyoruz Bir kaşık yardımı ile süzgeçe oluşan peynirlerimizi alıyor en ince ayrıntısına kadar süzülmesini sağlıyoruz Gerisinde damak tadınıza kadar baharat, çörek otu ya da isterseniz az tuzlu atarak tüketebilirsiniz sıhhat olsun

Similar threads

Konut Yapımı Güzel Koku Gibi Çökelek (Indirilmiş) Tarifi İçin Malzemeler *2 lt sütten konut yapımı yoğurt *Su *Tuz Konut Yapımı Güzel Koku Gibi Çökelek (Kesilmiş) Tarifi Yapılışı Merhabalar hanımlar ;) Bu tarifte sizlere ege de indirimli denilen, çökelek peyniri yapımını paylaşacağım Başta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Vişne Suyu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo vişne *1, 5 litre su *7 8 su bardağı *1 su bardağı toz şeker Vişne Suyu Yapımı Tarifi Yapılışı Oğlum için yaptığımdan dolayı yarım su bardağı ekledim, şekerli sevenler için 1 su bardağı vişneleri yıkayıp tencereye koyuyoruz, sıcak suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
* Ev Yapımı Taş Gibi Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler *3 litre süt *3 yemek kaşığı yoğurt Ev Yapımı Taş Gibi Yoğurt Tarifi Yapılışı Sütümüzü tencereye alıp kaynatıyoruz bir parmak eksilene kadar kaynatılır ,çünkü sütünüz buharlaşacak ve yoğurdunuz sulu olmayacaktır Arada kepçeyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Evde Kaymaklı Yoğurt Yapımı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt (miktarı arttırabilirsiniz ben 3 lt ile yaptım)1 tatlı kaşığı dolusu yoğurt (ben 3 lt için 1 yemek kaşığı dolusu koydum) Evde Kaymaklı Yoğurt Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü kaynatacağımız çelik bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Patatesli Köfte Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *3 adet orta boy patates *2 5 su bardağı ince bulgur *1 5 yemek kaşığı acı biber salçası *1 yemek kaşığı domates salçası *1 adet domates *1 adet büyük boy kuru soğan *Yarım demet maydanoz *Yarım demet dere otu *34 dal taze soğan *5 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,481Konular
981,446Mesajlar
29,610Kullanıcılar
juntaerSon üye
Üst Alt