![cokertme-kebabi-kiymali.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/04/cokertme-kebabi-kiymali.jpg)
Çökertme Kebabı (Kıymalı) Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet patates
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 tatlı kasığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak tuz
- Bol sıvı yağ
Çökertme Kebabı (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler ince uzun olarak doğranır suya ıslanır.
- Başka tarafta tencereye yağ alınır ve kıyması kavrulmaya başlanır.
- Kavrulan kıymaya ince doğranmış soğan eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Soğanlar da pişince salçası ve baharatları eklenir.
- Salça kokusu çıkınca domates sosu eklenir ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilip kapanır.
- Derin ve bol yağda patatesler kızartmaya başlanır.
- Tüm patatesler bitince servis tabağına patates üzerine yoğurt üzerine kıymalı sos formunda servis edilir. Afiyet olsun.