Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı (Kıymalı)

Çökertme Kebabı (Kıymalı)
0
38

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
cokertme-kebabi-kiymali.jpg

Çökertme Kebabı (Kıymalı) Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 tatlı kasığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak tuz
Patatesleri kızartmak için;
  • Bol sıvı yağ

Çökertme Kebabı (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patatesler ince uzun olarak doğranır suya ıslanır.
  2. Başka tarafta tencereye yağ alınır ve kıyması kavrulmaya başlanır.
  3. Kavrulan kıymaya ince doğranmış soğan eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  4. Soğanlar da pişince salçası ve baharatları eklenir.
  5. Salça kokusu çıkınca domates sosu eklenir ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilip kapanır.
  6. Derin ve bol yağda patatesler kızartmaya başlanır.
  7. Tüm patatesler bitince servis tabağına patates üzerine yoğurt üzerine kıymalı sos formunda servis edilir. Afiyet olsun.
Çökertme Kebabı (Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,184Mesajlar
30,118Kullanıcılar
frozen2323Son üye
Üst Alt