Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır İçin Gereçler
- 500 gram ve kadar isterseniz bonfile yahut biftek eti
- 1 paket dondurmuş patates (pommes)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su yahut ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt (İster sarımsaklı ister sarımsaksız yoğurt)
Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır Yapılışı
- Bonfile yahut biftek etlerimizi julien halde keselim.
- Birinci olarak bir kaseye 2. Yemek kaşığı yoğurt koyuyoruz yemek kaşığı sıvı yağ 2. Çay kaşığı nane kekik pul.
- Biber bütün baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
- Üzerine etlerimiz ekleyip 1 saat yahut 2 saat bekletelim ben 1 saat beklerim vaktim olmadı için.
- Daha sonra bir tavaya etmelerimiz ekleyip üzerine 1 çay bardağı su koyduktan sonra pişirelim.
- Etlerimizi pişerken bir tencere sıvı yağ koyalım kızgın yağda patateslerimiz kızartalım.
- Kızaran patateslerimiz bir servis tabağına alıp üzerine ben sarımsaksız yoğurt koydum onun üzerinde pişen etlerimizi ekleyip servise hazır. Deneyenlere artık den afiyet olsun ????