Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı
0
81

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
cokertme-kebabi.jpg

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram julyen doğranmış kırmızı et
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Etlerimizi julyen ince bir formda doğrayalım.
  2. Bir kabın içine koyalım, üzerine kekik ,pul biber , bir yemek kaşığı yoğurt ,4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim çokça karıştıralım ve en az dört saat buz dolabında bekletelim.
  3. Dolaptan aldığımız etlerimizi bir su bardağı su yardımı ile pişirelim.
  4. Sonrasında patateslerimizi çok ince bir formda doğrayalım.
  5. Kızartma tenceresine alalım.
  6. Diğer bir tabakta göz kararı yoğurt ,bir diş sarımsak, az tuz karıştıralım.
  7. En son olarakta bir domatesi rendeleyelim salça ile yağda kavuralım.
  8. Bir servis tabağının el alt kısmına kızaran patatesleri, üzerine pişen etlerimizi ve etlerin kenarına sarımsaklı yoğurduğumuzu en sok olarakta salçalı sosumuzu üzerine dökelim.
Şimdiden afiyet olsun.
 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt