Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Tavuğu için;
- 1 kilo ince uzun doğranmış tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 350 gram süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 adet büyük ince doğranmış patates kızartması
Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tavuğumuzu ince uzun doğrayıp avcarlayoruz baharatlarıyla dolapta 1 saat bırakıyoruz.
- Patateslerimizi ince ince doğrayıp kızgın yağda pişiriyoruz.
- O sırada yoğurtlu sosumuzu yapıyoruz bir kabın içerisinde yoğurdu sarımsağı ve tuzu güzelce karıştırıyoruz.
- Domates sosu için domateslerimizi rendeliyoruz sos tavasında salça yağ tuz ile pişiriyoruz.
- O sırada tavuğumuzu tavada az yağ ile pişiriyoruz.
- Bütün materyaller hazır olduktan sonra tabağımıza birinci patatesleri bir üzerine yoğurdu, yoğurdun üzerine domates sosunu en üste ise tavuklarımızı katıyoruz ve dilediğimiz üzere süslüyoruz.